Двама свидетели срещу Любо-Гребеца се отказали от показанията си срещу него. Това заяви пред News.bg Георги Лефтеров, баща на убития Юлиян Лефтеров. По думите му, "единият се опитал да се изкара луд".

Припомняме, че Любомир Димитров-Гребеца отговаря пред Софийския градски съд за убийството на двама от групата, станала популярна със серия отвличания - Юлиян Лефтеров и Иван Пайнавелов. Убийствата са от 2009 г. и са извършени в околностите на София.

Гребеца отива на съд за убийството на двама от "наглите"

Гребеца отива на съд за убийството на двама от "наглите"

Убийствата са извършени след скандали с жертвите в околностите на София

За днешното заседание бе предвиден разпит на шестима свидетели, но нито един от тях не се яви в съда. Константин Колев и Мирослав Янев били намерени на адресите и са редовно призовани. Затова, поради неявяването им, съдът наложи глоби от по 200 лева. За следващото заседание Колев и Янев ще бъдат принудително доведени.

Свидетели разказват пред съда за убийствата на Гребеца

Свидетели разказват пред съда за убийствата на Гребеца

Убил мозъка на “Наглите” заради спор около BMW за 145 000 лв.

Юлиян Лефтеров е убит на 8 януари 2009 г. в местността "Елата" между селата Плана и Железница, Софийско. Според обвинението, Гребеца го е прострелял два пъти в областта на главата.

Убийството е част от мнимото отвличане на самия Юлиян Лефтеров, организирано съвместно с жертвата. Димитров заедно с още двама мъже подготвили и инсценирали "отвличането", като целта им била да вземат откуп от близки на Лефтеров.

Той обаче пропуснал да каже на "похитителите" си, че пред дома му има видеокамери. Затова и възникнал скандал между него и обвиняемия Димитров.

Тогава Димитров ударил Лефтеров няколко пъти по главата и тялото и не му позволил да си тръгне. Димитров разбрал, че "мнимото" отвличане не върви по плана му, закарал Лефтеров в местността "Елата" край София и го убил.

Административни спънки забавят старта на делото срещу Гребеца

Административни спънки забавят старта на делото срещу Гребеца

Гребеца, член на бандата "Наглите", е съден за две убийства

Няколко месеца по-късно, на 12 април, Гребеца убил и Иван Пайнавелов, като го е прострелял с огнестрелно оръжие. Убийството е станало на черен път в местността "Косанин дол", землището на с. Бистрица. Мотивът за това убийство е бил спор за пари.

Делото продължава на 3 май от 9.30 часа. Преди това - на 15 март, пък е планиран разпит на свидетел чрез видео връзка.