29-годишен мъж е обявен за национално издирване, съобщиха от пресцентъра на МВР. Става въпрос за Сабри Нурайдин Сабри, който е търсен във връзка с извършено престъпление.

Мъжът е от Велико Търново.

От полицията в старопрестолния град обясниха за news.bg, че Сабри е издирван за отвличане на 23-годишна жена. Заедно с още трима мъже той нахлул в жилището й в Сухиндол в понеделник около 22 часа. Нападателите сграбчили момичето и го отвели в неизвестна посока.

Преди това единият от похитителите заплашил мъжа й и, след като му взел мобилния телефон, го предупредил да не излиза от дома и да не се обажда на никого.

Малко по-късно мъжът все пак се престрашил и отишъл при съседите, откъдето звъннал на майката на отвлеченатс. След това се обадил и на районния инспектор, който веднага подал сигнал в РУП в Павликени, допълва "Янтра днес".

От МВР уточниха, че отвлеченото момиче е билo известно време проститутка в чужбина, но не пожелаха да отговорят категорично дали издирваният е сводникът й. Към този извод обаче навежда фактът, че след като се върнала в България, девойката се укривала именно от него при роднини в Сухиндол.

Сабри обаче разбрал къде се намира момчето и започнал да я издирва. Тогава роднините на младата жена успели да я скрият, но той отвлякъл неин братовчед, който впоследствие освободил.

През декември 2010 г. жената отново се появила в Сухиндол и заживяла на семейни начала с приятеля си. Тъй като имала опасения, че е възможно сводникът й да я потърси отново, тя го предупредила, че не трябва да се меси и го помолила да се обади единствено на майка й.

По случая с отвлечената жена в понеделник в РУП - Павликени е започнато досъдебно производство.

Криминалистите от търновската дирекция умоляват хората, които имат информация къде може да бъде открит Сабри, да съобщят в най-близкото управление на МВР или на тел. 166 и 112. Анонимността им е гарантирана.