Във Варна се разрази таксиметрова война, тъй като една от фирмите свалила тарифите си за превоз.

Таксиджии са нападнали офиса на нова фирма в града, която е намалила цената за превоз с 19 стотинки за дневната и с 24 – за нощната си тарифа. Стигнало се до сблъсъци и заплахи, се разказва в репортаж на Нова телевизия. 

Дневната тарифа на фирмата е от 60 стотинки за километър, а нощем - 65 стотинки. Разгневените защитават дневна тарифа от 79 стотинки за километър и нощна - от 89 стотинки. Готови са да рушат и бият, за да запазят по-високата цена.

„Започнаха да вандалстват в офиса. Явно не им стигна това, положението ескалира и се стигна до там да ме съборят на земята, да започна да получавам ритници, удари, заплахи – за мен, за автомобила ми, за семейството ми, за бъдещето ми. Бяха ми отправени директни заплахи от рода на „ще поръчаме хора”, „за 100 лева ще те натрошат целия”, разказа потърпевшият Кирил Кирилов.

Нападнатият офис е под полицейско наблюдение. Шофьорите на фирмата обаче трябва да се пазят сами от гневните си колеги. От общината са категорични, че превозвачът, свалил цените, на практика не нарушава закона. Той се побира в границите, установени с наредба.

Минималният размер на тарифата е одобрен от Общинския съвет на Варна през февруари миналата година. Много хора сравниха ситуацията с тази при цените на горивата.