Близо 450 души, между които почиващи и персонал, бяха проверени в курорта Слънчев бряг в хода на специализирана полицейска операция по установяването на лица, обявени за местно, общодържавно и международно издирване. Проверката била насочена и срещу местен криминален контингент, главно към разпространението на наркотици на територията на курорта.

В хода на проверката е задържан мъж, обявен за общодържавно издирване и трима, разпространяващи наркотични вещества.

Мъжът, обявен за общодържавно издирване, е установен и задържан. Мъжът е бил издирван с европейска заповед за арест (ЕЗА), издадена в Гърция. 33-годишният Станислав Петров Иванов от Казанлък ще бъде екстрадиран в Гърция за провеждане на съдебен процес за престъпления, свързани с трафик на наркотици.

Припомняме, на 14 юни, сряда, беше задържана и друга българка, издирвана с европейска заповед за арест. 21-годишната Красимира Мирославова Костова беше издирвана за убийство в Кралство Холандия.

Обвинената за убийство Красимира иска да бъде съдена в Холандия

Обвинената за убийство Красимира иска да бъде съдена в Холандия

Жената ще бъде предадена на Холандските съдебни власти

Единият от тримата задържани, разпространяващи наркотични вещества, е нигерийски гражданин със статут на продължително пребиваващ в България. В него полицаите намерили четири цигари марихуана и пликче с бяло прахообразно вещество, което реагирало на пробите като метамфетамин.

Другите двама задържани са българи от Варна и Габрово. В района на хотел в Несебър органите на реда открили в 28-годишния В.М. от Варна суха тревиста маса. Другият мъж също е проверен в хотел - в Свети влас. В 20-годишния И.С. от Габрово полицаите отново намерили марихуана.

И тримата мъже са задържани за срок до 24 часа, като по случаите са образувани бързи полицейски производства.

Проверките са проведени от служители от отдел "Криминална полиция" при ОДМВР - Бургас и служители от Районно управление - Несебър.