Обвиняемата за убийство Красимира К. се съгласи да бъде доброволно предадена на Холандските съдебни власти.

Според приложението на принципа на особеността тя ще бъде съдена, но само за престъплението, за което е предадена на властите там. Припомняме, че Бургаският съд взе мярка за неотклонение "задържане под стража" още миналата седмица, след ареста на Красимира по Европейска заповед за арест. Днес Окръжният съд в Бургас заседава по случая. 

Задържаха 21-годишната българка, издирвана за убийство в Холандия
Обновена

Задържаха 21-годишната българка, издирвана за убийство в Холандия

Срещу нея има Европейската заповед за арест

На 20 март тази година в апартамент в Холандия е открит трупът на холандецът К.Х. ван Сайк. В жилището също е намерен разсадник за марихуана, чиято реколта тъкмо била събрана. Отпечатъци на обвиняемата са открити по тиксото, с което са били обвити краката на жертвата. Снимки също документират, че Красимира е била в дома на убития мъж. Доказателствата срещу Красимира са описани от холандските власти в издадената от тях Европейска заповед за арест.

Пръстов отпечатък и черен косъм осигуряват ареста на 21-годишната Красимира

Пръстов отпечатък и черен косъм осигуряват ареста на 21-годишната Красимира

Холандия иска ареста на българката заради убийството в Холандия

В Европейската заповед за арест издадена от Кралство Нидерландия пише, че Красимира е обвиняема за убийство, непредумишлено убийство, квалифицирано убийство или кражба с употреба на сила, в следствие на което е причинена смърт.

Окръжен съд - Бургас насрочи и следващото заседание за 26 юни, за да спази тридневния срок, в който обвиняемата има право да оттегли искането си за предаване.