Окръжната прокуратура в Бургас внесе в съда искане за задържане под стража на българска гражданка, издирвана за убийство в Кралство Холандия.

Искът е за задържането на 21-годишно момиче, родено в град Несебър. Срещу нея има издадена Европейска заповед за арест (ЕЗА) от Кралство Холандия.

В Европейската заповед за арест е посочено, че българката се издирва за убийство.

Пръстов отпечатък и черен косъм осигуряват ареста на 21-годишната Красимира

Пръстов отпечатък и черен косъм осигуряват ареста на 21-годишната Красимира

Холандия иска ареста на българката заради убийството в Холандия

В заповедта е посочено още, че според Наказателния кодекс на Кралство Холандия, за подобно деяние се предвижда наказание "лишаване от свобода" до живот или "лишаване от свобода" с максимален размер от 30 години.

21-годишното момиче е задържано при операция, проведена от служителите от група "Издирване" към отдел "Криминална полиция" при ОДМВР - Бургас, със съдействие на служителите от Районно управление - Несебър.

Установено е, че момичето е пребивавало в апартамент, собственост на родителите ѝ. Апартаментът, където е открито момичето, се намира в близост до търговки обект на главната алея до хотел "Кубан" в Слънчев бряг.

Момичето е задържано първоначално за срок до 24 часа. С прокурорско постановление арестът на лицето е удължен за срок до 72 часа.