Окръжният съд в Бургас взе мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо българската гражданка, издирвана с Европейска заповед за арест, издадена от Кралство Холандия, на 08 юни 2017 г.

В Европейската заповед за арест е посочено, че на 20 март 2017 г., в жилище в Кралство Холандия, е открит трупа на холандския гражданин К.Х. ван Сайк.

В жилището е открит разсадник на марихуана, чиято реколта е била прясно обрана.

Задържаха 21-годишната българка, издирвана за убийство в Холандия
Обновена

Задържаха 21-годишната българка, издирвана за убийство в Холандия

Срещу нея има Европейската заповед за арест

На тиксо, навито около глезените на жертвата, е открит пръстов отпечатък на Красимира. Открит е и дълъг черен косъм. Красимира К. е била и заснета пред дома на жертвата от други холандски граждани на 19 март 2017 г. На същата дата, около полунощ, свидетели са разказали, че три или четири лица излезли от жилището на жертвата.

Описаното предполага убийство, непредумишлено убийство или квалифицирано убийство или кражба с употреба на сила, в следствие на което е причинена смърт.

Според Окръжния съд в Бургас съществува реална опасност исканото лице да се укрие или да извърши друго престъпление. Поради това Красимира е задържана.

Посочените доказателства дават основание на Бургаският окръжен съд да прецени, че Красимира е съпричастна към казуса, като предстои да се установи в какъв обем и форма.

Установено е и че Красимира К. е криминално проявена.

Определението на Окръжен съд - Бургас може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок пред Апелативен съд - Бургас.