Полицията в столицата все още изяснява всички факти и обстоятелства около вчерашния инцидент, при който ученик удари учителка в класната стая.

Припомняме, вчера, 8 юни, деветокласник удари свой учител в класна стая в 81 СОУ "Виктор Юго", намиращо се в столичния квартал "Младост".

Ученик удари учител в столично училище

Ученик удари учител в столично училище

След отказ да напусне час на друг клас

Установено е, че по случая е подаден сигнал на телефон 112 около 12.30 часа. Според сигнала към 10 часа ученик от по-горен клас е влязъл в класна стая на седмокласници, ударил учителката и е избягал.

Според версията на директора на училището три момчета, едното от които е възпитаник на 81 СОУ, но от по-горен клас, решили да влязат в часовете по английски на седмокласниците.

Учителката ги помолила да излязат, но те отказали. Тогава учителката тръгнала да повика директора на училището, но едно от момчетата я ударило в ребрата и избягало. Според директора става въпрос за същото момче, което учи в 81 СОУ.

По случая е образувано досъдебно производство за изясняване на обстоятелствата около упражнената агресия. 

Директорът на Столичната полиция комисар Ивайло Иванов посочи преди БНР, че към момента се установяват лицата, участвали в деянието. Когато се установи тяхната самоличност, ще бъдат предприети и съответните мерки.