Районната прокуратура в Казанлък разследва инцидента, при който камион се вряза в табло за газ на жилищен блок, съобщават от държавното обвинение. Срокът е двумесечен.

Припомняме, че инцидентът стана вчера малко преди 11.30 часа. На кръгово кръстовище в северната част на Казанлък, камион "Мерцедес" се блъсна в жилищна кооперация, на бул. "Освобождение". 61-годишният шофьор е нарушил правилата за движение.

При произшествието са нанесени имуществени щети по товарния автомобил, по фасадата на кооперацията и по монтираното на нея газово табло. Кутията на таблото е леко деформирана.

От гледна точка на безопасността газоподаването е спряно незабавно. Опасност за гражданите не е възникнала.

От държавното обвинение допълват, че разследването се извършва за причиняване на пътнотранспортно произшествие по непредпазливост. В резултат са настъпили значителни имуществени вреди.

Камион се вряза в табло за газ на жилищен блок в Казанлък
Обновена

Камион се вряза в табло за газ на жилищен блок в Казанлък

Предизвика силно изтичане на газ

Шофьорът на камиона е получил фрактура на шиен прешлен. Той е прегледан в Спешна помощ в Казанлък и е освободен без опасност за живота.

Незабавно след инцидента е образувано досъдебно производство. В огледа на мястото на инцидента е участвал специалист автоексперт. Според него причината за произшествието е техническа неизправност на автомобила.

Ще бъде назначена автотехническа експертиза, която да даде заключение за настъпване на произшествието. Медицинска експертиза ще даде заключение за причиненото телесно увреждане. Ще бъдат разпитани свидетели. Събират се и писмени доказателства.

От прокуратурата посочват, че в хода на разследването конкретизира механизмът на пътнотранспортното произшествие и нарушените правила за движение.