32-годишен бургазлия е измамил непълнолетно момиче за над 50 хил. лв. По класическия сюжет "оказване на съдей ствие на полицейски служители при задържането на телефонни измамници" измамникът е отмъкнал 28 700 евро от непълнолетно момиче от Царево. Това стана ясно от думите на старши комисар Калоян Калоянов, директор на ОДМВР - Бургас.

На 27 юли сутринта, 32-годишният мъж се обадил на момичето и се представил за служител на реда. Той твърдял, че полицията заедно с телевизионен екип са по петите на ало измамник. Мъжът обяснил, че за да бъдат задържани престъпниците детето бързо трябва да предостави всички налични в дома на семейството пари, които впоследствие щели да бъдат върнати.

Детето изпълнило указанията и хвърлило плика с 28 700 евро през терасата. След това момичето се обадило на родителите си и разказало, че "съдействало за ареста на ало измамници". Близките й веднага разбрали, че детето е попаднало в клопка и сигнализирали на полицията.

Няколко часа по-късно е задържан извършителят на измамата - 32-годишен бургазлия Стоян Михалев. Той е известен на органите на реда и е осъждан шест пъти за различни престъпления, последно - с условна присъда за закана за убийство и средна телесна повреда.

Парите от измамата били скрити в две жилища в Бургас, но след като заловили Стоян парите са възстановена изцяло на семейството.

32-годишния е сключил споразумение с прокуратурата и е получил 10 месеца затвор при "общ режим", като ще изтърпи и условните присъди по другите престъпления.