Бившият началник на КАТ-София Тенчо Тенев категорично отхвърли твърденията на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев, че не е оказвал контрол върху подчинените си по случая с Георги Семерджиев, който предизвика катастрофа в София, при която загинаха две жени, съобщи БНР.

Припомняме, че по-рано днес Демерджиев обяви пред журналисти, че четирима МВР-шефове, сред които и Тенев, са подпомагали Семерджиев, като не са разпъвали чадър над него, но не са упражнили правомощията си да спрат други да направят това.

МВР шефове не били разпъвали чадър над Семерджиев - не са контролирали подчинените си

МВР шефове не били разпъвали чадър над Семерджиев - не са контролирали подчинените си

Демерджиев обеща рокади

Тенчо Тенев заяви, че по негова информация е бил отстранен от поста си по заповед на един от заместник-министрите на вътрешните работи.

"През 2014 г. лично аз съм изпратил документите на Семерджиев в прокуратурата, когато е бил хванат да управлява два пъти без свидетелство за правоуправление и на по-късен етап - 2016 г., пак по същия начин, пак сме изпращали документи в прокуратурата, затова, че втори път го хващат да управлява, след като е лишен от това право. Мисля, че от 22 август бях принуден да си взема платен годишен отпуск. Политически мотиви - служебното правителство не е назначено на политическа основа. Мисля, че това, което казах, тези истини, които казах, явно на някого не му се харесаха и оттам решиха да ме атакуват директно", коментира Тенев, който вчера упрекна системата на МВР за контрола и подбора на служителите във връзка със зачестилите случаи с хванати пияни полицаи зад волана.

Политическата намеса и рейтинговата употреба на МВР виновни за пияните полицаи на пътя

Политическата намеса и рейтинговата употреба на МВР виновни за пияните полицаи на пътя

Отслабнал е контролът според Тенчо Тенев, по-добър подбор на служителите иска Илия Кузманов