Обвиненият заради закана за убийство съдия Евелин Драганов от Районен съд - Раднево е влязъл в болница на 1 юни. По тази причина Софийският градски съд не даде ход на делото срещу магистрата.

Остро заболяване било наложило постъпването му по спешност в лечебно заведение на 1 до 16 юни. Адвокатът му доказа това с медицинска документация.

Наложи се съдът да отложи делото, тъй като Драганов е обвинен за тежко умишлено престъпление, което налага задължителното му явяване в съдебната зала.

Магистратът е предаден на съд заради закана с убийство на служител от Районния съд при изпълнение на службата - съдебния деловодител Йовка Митева. Отношението на съдия Евелин Драганов към повечето служители в съда било особено строго, понякога грубо и безцеремонно, посочва обвинението. На 05 септември 2013 г. Митева изпълнявала задълженията си в сградата на Районния съд в Раднево. В проведен разговор по телефона Драганов, наред с отправените обиди, я заплашил и с убийство.

Припомняме, Висшият съдебен съвет отстрани от длъжност съдията до приключване на наказателното производство срещу него. Веднага след излизането си от болница, съдия Драганов ще се изправи пред Върховния административен съд (ВАС), където за 16 юни е насрочено заседание, на което той ще обжалва отстраняването си от длъжност.

За заканата с убийство пък Драганов ще се изправи пред СГС на 13 юли, за когато бе отложено делото.

Драганов се прочу и с доносите си, изпращани през 2010 до тогавашния вътрешен министър Цветанов, в които декларира, че „с душа и сърце е фен на партия ГЕРБ”.