Тираджиията, който избяга от полицията преди два дни, бил пиян. При тест с дрегер пробата на 32-годишния Иван показала наличието на 1,5 промила алкохол.

Припомняме, че на 3 декември малко след полунощ по АМ "Тракия" в района на "Троянови врата" се движил товарният автомобил "Ман - 320" с бургаска регистрация. ТИР-ът не спрян на на подаден сигнал със "стоп" палка на полицейски патрул на МВР-София.

Софийските полицаи сигнализирали на колегите си от Пазарджик и Пловдив. Около 01:20 ч. товарният автомобил бил спрян за проверка от екип на сектор "Пътна полиция" при Пловдив. Тогава полицаите му направили тест за алкохол с дрегел. Резултатът бил 1,5 промила алкохол в кръвта на мъжа.

След като видял показанията на устройството, Иван изблъскал единия полицаи, качил се обратно в ТИР и тръгнал в посока Стара Загора.

Полицаите от Пловдив подали сигнал в Областната дирекция на МВР в Стара Загора. В землището на село Богомилово, община Стара Загора, полицаи правят опит да спрат водача. Мъжът обаче оказал съпротива на полицейските служителите и отново избягал от мястото.

Мъжът е бил задържан, след като полицаите го заграждат на Околовръстния път на Стара Загора, в посока за град Казанлък. Там органите на реда направили блокада на пътя и успели да спрат превозното средство.Той отново оказал яростна съпротива и започнал да бяга от мястото, но полицаите успели да го задържат.

Полицаи в две области гонят тираджия

Полицаи в две области гонят тираджия

Мъжът е задържан след полицейска блокада на Околосвърстното в Стара Загора

Срещу мъжа са повдигнати 6 обвинения.

Той ще бъде изправен пред съда за това, че в условията на продължавано престъпление, противозаконно пречил на четирима полицейски служители да изпълняват служебните си задължения, а именно да да извършват проверка на моторно превозно средство и неговия водач. Според обвинението мъжът еосуетил извършването на проверка чрез бягство, неподчинявайки се на издадените разпореждания със звуков и светлинен сигнал и устно разпореждане на орган на властта.

Спрямо водача са повдигнати и 4 обвинения за това, че при втория опит на полицаите да го спрат, той причинил на полицаите М.М., Д..Г., Д.Д. и З.М. лека телесна повреда при изпълнение на служебните им задължения.

Водачът е обвинен и за това, че при опитите за задържането му той е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи общественият ред и изразяващи явно неуважение към обществото

Назначени са съдебно-автотехническа експертиза и съдебно- оценителна експертиза.

По делото предстои изготвяне на заключенията на назначените експертизи и разпити на свидетели.

Ако бъде признат за виновен за получените обвинения мъжът може да лежи до 10 г. в затвора.