Тодор нямаше сърдечни проблеми. Това категорично заяви в студиото на БиТиВи майката на убитото момче от Враца. Тя сподели, че синът й е имал аритмия, която всички имат, но не е пил никакви лекарства и не му е било назначавано никакво лечение.

Припомняме, експерти допускат, че може преди време Тодор да е прекарал микроинфаркт. Хистологична експертиза трябва да докаже дали жертвата е имала проблеми със сърцето и дали те не са станали причина за смъртта. Вчера обвинените за убийството братя Иван и Десислав Дамянови бяха пуснати под домашен арест. Мотивите на съда бяха, че няма опасност двамата да се укрият, тъй като имат бизнес. Защитниците на братята също пледираха за по-леката мярка, тъй като нямало доказателства за причинно-следствена връзка между побоя и смъртта на момчето.

Пуснаха от ареста братята, обвинени за убийството на Тодор във Враца
Обновена

Пуснаха от ареста братята, обвинени за убийството на Тодор във Враца

Съдът им наложи мярка "домашен арест"

Пред Нова телевизия зам.-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков заяви, че Здравното министерство няма информация за резултатите от втората съдебно-медицинска експертиза на убития ученик.  

В помощ на семейството на Тодор е открита дарителска сметка, тъй като им е необходима финансова помощ за адвокат, който да защитава интересите им в съда. Близките на Тодор не желаели местен адвокат, а от София. Всички, които биха искали да помогнат на майката и на бащата, могат да го направят на сметка в „Прокредит банк България” ЕАД:BG41PRCB92301039643716.

Стана ясно, че прокуратурата е категорична - имало е бокс в ръцете на Тодор. Неговата приятелка Грета и други свидетели са заявили при разпита си, че боксът е паднал от ръцете на Тодор в момента, в който той се свлича на земята. Друго момче, негов приятел, е взел бокса и по-късно го е изхвърлил. Младежът е обяснил на разследващите къде, но въпреки усилията на разследващите, боксът не е открит.

Родителите са категорични, че оправданията на братята, че не са удряли Тодор и дори са му оказали първа помощ са лъжи. Майката попита ако не са го удряли, откъде са се появили тези 28 удара по тялото на детето й. Пред БиТиВи тя сподели, че линейката е дошла чак на 40-ата минута. По думите й, само един човек е помогнал, който на два пъти извадил езика на Тодор. Другите около него се чудели какво да правят.

Бащата на Тодор Йорданов твърди, че детето му е било цялото посинено.

Съсипаната майка не може да се примири с това, че убийците са под домашен арест, а нейното дете го няма. Родителите на убитото момче са категорични, че няма да се откажат и ще стигнат докъдето е необходимо, за да влязат убийците в затвора до живот.