архив emaxpress
Доктор Красимира Ковачка, управител на болницата в Самоков отрече информацията, че травматологичното отделение ще се закрива заради лиспа на персонал.

Тя обясни, че отделението работи и на разположение на пострадалите са двама травматолози.
По думите й в момента в болницата има малко пациенти и на един пациент се падат по двама лекари.

Хората да не се притесняват, отделението функционира, категорична бе шефката на болницата.

Към момента трима души са с травматологични наранявания в болницата. Те действително са преместени в хирургичното отделение, защото част от персонала на травматологичното отделение е в платен отпуск, за да се изчистят невзетите отпуски, обясни още доктор Ковачка.

Между 10-12 невзети дни трябва да изчистят лекарите до края на годината. Лекарите в отпуск са предимно от нощна смяна, затова и пациентите с травматологични наранявания са преместени в хирургичното отделение. Те не са лишени и от рехабилитацията си.

Тъй като "активният"  сезон за отделението е зимният, доктор Ковачка е пуснала лекарите от травматологията в отпуск сега, за да могат да се върнат за 8 декември - студентския празник. Две сестри пък са в болнични в момента.

Няма как да се закрива травматологията тъй като, по думите на доктор Красимира Ковачка, то е изключително ефективно. Болницата ни е в отлично състояние, каза още тя.

Шефката на болницата в Самоков съобщи и една добра новина за персонала си - днес е пуснала платежните нареждания за възнагражденията на медиците за месец октомври. Те ще получат заплатите си в пълен размер 20 дни по-рано.

Доктор Ковачка каза още, че през февруари-март около 700 деца са минали през детско отделение, след избухването на епидемията от морбили. Нито едно дете не е починало, похвали се шефката на здравното заведение.

Заради това, че отделението е на плюс, медиците в него са получили допълнително още една заплата. И като цяло болницата също е на печалба. Затова и лекарите в нея не стачкуват.