Единият от адвокатите на обвинения за убийството на студентката Радостина Евтимова - Георги Цветанов категоризира като тенденциозно, немарливо и некомпетентно разследването на прокуратурата. Адвокат Тодор Касабов заяви това на пресконференция, цитиран от БТВ.

По думите му по делото има данни, които доказват, че в убийството е замесено трето лице. Адвокатът посочи, че на местопрестъплението е открита кръв от три кръвни групи, което според него е доказателство, че в апартамента, където бе открита мъртвата Радостина, е имало трето лице.

По думите му при разследването дори не е била взета проба за установяване на кръвната група на обвинения.

Вторият адвокат на обвинения Димитър Димитров пък коментира, че няма доказателства, че в нощта на убийството приятелят на Радостина - Петър, е бил в Англия.

Адвокатите заявиха още, че пред тях Георги твърди, че момичето е убито от трети човек. Те допълниха, че обвиненият е разказал, че е бил нападнат от трети човек, съпротивлявал се е, а в последствие е изпаднал в безсъзнание и не помни нищо след това.

Тялото на убитата бе открито в началото на март в апартамент във Варна, а по-късно като обвинен бе задържан Георги Цветанов. Обвинението срещу Георги бе внесено в съда в сряда, 8 юли.