Над 3 кг хероин откриха митническите служители на "Капитан Андреево".

Наркотикът е бил облепен по тялото на непълнолетно момиче. Друга част е бил в бельото на две жени.

Нарушителите са български граждани, които пътували в лек автомобил с българска регистрация, влизащ в страната от Турция.

Пред митническите служители на българския митнически пункт шофьорът и трите пътнички обявили, че не пренасят стоки или валута за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка.

При извършения личен преглед у трите пътнички митническите инспектори откриват общо осем пакета, съдържащи кафеникаво прахообразно вещество. Един от пакетите е открит, залепен в областта на кръста на непълнолетното момиче, а другите седем пакета са намерени в сутиените и долното бельо на другите две жени.

Извършеният на място наркотест показва, че съдържащото се в пакетите прахообразно вещество е хероин. Общото количество на иззетия наркотик е 3.394 кг на стойност 305 460 лева по цени за нуждите на съдебната система.

Хасковският окръжен съд е постановил постоянна мярка "задържане под стража" на двете жени, а на непълнолетното момиче е наложена мярка "надзор от служител на Детска педагогическа стая".