Шест месеца затвор, но отложен за три години изпитателен срок получи като присъда мъж, който е използвал фашива диплома за основно образование, за да придобие свидетелство за управление на автомобил.

Флашивата му шофьорска книжка е била категория В и С.

Присъдата е постановена след споразумение с прокуратурата.

Тунджай А. е осъден за това че на два пъти – за двете различни категории, е използвал съзнателно фалшива диплома за завършено основно образование от СОУ „В. Априлов” в град Долна Митрополия.

Според обвинението от него не може да се търси наказателна отговорност за самото съставяне на фалшивата диплома. Разследването не е установило начина, по който Тунджай се е сдобил с дипломата.

През 2011 г. преминал практическо обучение за придобиване на правоспособност за управление на МПС, категория „В”. Подал заявление за явяване на изпит за придобиване на правоспособност за управление на МПС, категория „В” пред Областен отдел „Автомобилна администрация” гр. Габрово, като към него приложил неистинското свидетелство.

Тунджай бил допуснат до практически изпит, който издържал успешно и на 02.05.2011 г. получил свидетелство за управление на МПС, категория “В“.

Известно време след това, по същия начин, като отново представил фалшивата диплома, подал документи и издържал успешно изпити и получил свидетелство за управление на МПС, категория “С“.