През четири минути тази вечер са станали две катастрофи в Пловдивска област с три жертви, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР - Пловдив. В 19.45 ч. е подаден сигнал, че в град Баня, преди отбивката за Казанлък, лек автомобил със старозагорска регистрация е блъснал пешеходка, която се движила по пътното платно. Жената е загинала на място. Тя е на 84 годишна и е от Баня. Шофьорът е 24 годишен, проба с дрегер не е показала наличие на алкохол. 

В 19.49 ч. на дежурния телефон е подаден втори сигнал за инцидент на пътя между селата Белозем и Болярино. По данни на пътна полиция в плуг към аварирал на пътя трактор се е блъснал лек автомобил. На място са загинали водачът на колата и спътникът му. Тракторът е бил с включена жълта сигнална лампа и два задни фара. Самоличността на загиналите все още се установява. Телата им ще бъдат извадени от колата с помощта на специализирана техника на пожарната. Започва оглед.

Причините и обстоятелствата, довели до тежките катастрофи, се изясняват в рамките на образувани досъдебни производства съответно в РУ - Карлово и РУ - Раковски.