Трима столичани, извършили кражба от магазин в Плевен, са задържани вчера след предприети незабавни заградителни действия на полицаи от ОДМВР-Плевен.

В рамките на предприета специализирана операция по широкообхватен контрол, в ранния следобед на улица в Долни Дъбник полицаи опитали да спрат лек автомобил, но шофьорът не се подчинил на подадения сигнал и продължил движението си. Минути по-късно колата била открита на съседна улица, но без шофьора пътувалите в нея, съобщиха от МВР. При огледа в автомобила са открити дрехи - по първоначални данни, откраднати същия ден от търговски обект в Плевен. Полицията незабавно предприела издирвателни и заградителни действия. 20-годишният шофьор и двамата младежи, които са пътували с него - на 22 и 17 години, и тримата от София, били хванати в района на гарата в автобус, пътуващ за Плевен. След свалянето им от автобуса, те са отведени в полицейското управление.

Оказало се, че 20-годишният столичанин, управлявал колата, е с отнета шофьорска книжка.

Работата по случая продължава. Уведомен е дежурен прокурор при Районната прокуратура в Плевен. Образувано е досъдебно производство по чл. 270, ал. 1 от НК.

Задържаха непълнолетен, откраднал автомобил в Хасково

Задържаха непълнолетен, откраднал автомобил в Хасково

По случая се води разследване