При масов бой на мигранти в столичния център за настаняване към Държавната агенция за бежанци (ДАБ) „Военна рампа“ пострадаха трима. Инцидентът е станал през изминалата нощ, съобщи БНР и уточни, че са се сбили иракчани и афганистанци. Няма задържани в полицията.

От СДВР заявиха за news.bg, че са изпратили екипи в общежитието на ДАБ, но не се е наложила намесата на полицаите. Според тях става дума за спречкване. Сигналът за масовото сбиване е получен в полицията около 22:30 часа навръх 24 май.

От СДВР уточниха, че на място са били изпратени патрули на Второ Районно полицейско управление. Скандалът е възникнал между две групи бежанци - от Афганистан и от Ирак. Един от участниците е скочил от втория етаж на сградата и е с леки наранявания. Други двама са пострадали при сбиването.

Пристигналите линейки са оказали медицинска помощ на ранените. Няма задържани и отведени в районните полицейски управления в София. Най-вероятно причината за скандала и боя са вътрешни конфликти между самите бежанци, допълват от СДВР. Случаят се разследва.