Трима мъже са нападнали възрастна жена в дупнишкото село Крайници, като са й взели 7 лв. и са нанесли побой на мъж, който се опитал да я защити.

Сигнал за случая е бил е подаден в полицията в Дупница в 17.30 ч вчера. На пострадалия мъж е оказана медицинска помощ. По случая е образувано досъдебно производство. Уведомен е дежурен прокурор, съобщиха от полицията.

БНР информира, че нападателите са били млади мъже, роми от Кюстендил. Те са задържани. Жената, която живее сама, била нападната, когато се прибирала от пазаруване в магазина.

Задържаха рецидивист, извършил серия от грабежи в София

Задържаха рецидивист, извършил серия от грабежи в София

Намерени и иззети част от откраднатите вещи

"Това е става на улицата, не в дома ѝ. Тя е ходила до магазина да пазарува нещо и там са я нападнали, до колата. Момче, което е видяло, се е опитало да е защити, но и него са го нападнали. Оказана ѝ е първа помощ, задържани са извършителите и очакваме по-нататъшни действия. Нападателите са роми, кюстендилски. Ние в Крайници също имаме роми, но сме в много добри взаимоотношения и такива неща не се случват", разказва кметът на село Крайници Маргарита Димитрова, цитирана от националното радио.