Нагъл обир са извършили четирима тийнейджъри, трима от които са още ученици, съобщиха от прокуратурата.

Това се е случило в село Обнова, община Левски, а обирът дори не е бил планиран. Според събраните доказателства и материали след разпитите, станало ясно, че четиримата, които са приятели, просто се шляели в района на детска градина "Теменуга", когато им скимнало, че могат да влязат с взлом да си тръгнат с нови придобивки.

Обвинението е срещу А. И. (ученик в 11 клас), Мирослав Й. (19-годишен), Д. П. (ученик в 9 клас) и Т. Т. (ученик в 11 клас).

За тримата непълнолетни прокурорите са решили, че могат да разбират свойството и значението на извършеното и да ръководят постъпките си.

Те са влезли с взлом. Първо минали през двора на градината и след като разбили задната врата, проникнали вътре. Видели, че две от вратите са заключени с катинари и също ги разбили. В различни помещения намерили няколко "находки" и ги прибрали. Откраднали лаптоп със зарядно устройство и чанта; две флаш памети; компютър и монитор с клавиатура и мишка; мобилен телефон "Нокиа 130" със СИМ-карта; и телевизор "Панасоник".

Всичко откраднато е на обща стойност 1435 лв.

Освен това в бюро в канцеларията намерили и 75 лв. в брой, които също прибрали.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.