Столични полицаи задържаха трима души, пребили спортен журналист, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Припомняме, инцидентът станал минути след полунощ на 14 ноември на кръстовището на ул. „Уилям Гладстон" и пл. „Славейков".

След като пребили 21-годишния журналист, те му отмъкнали мобилния му телефон, 50 лева, личната карта и шофьорската книжка.

От полицията съобщиха, че малко след като пострадалият подал жалба в полицейското управление, в района били регистрирани още два грабежа с нанесен побой. Пострадалите са откарани в „Пирогов" с различни наранявания.

Потърпевшите дали идентични описания на извършителите. Само за броени часове единият от извършителите - 17-годишен младеж, бил заловен.

Днес столичните криминалисти задържаха и другите двама от групата - М.Н. (20 г.) и 21-годишния И.И. Той има постановена условна присъда за грабеж 3 години с 5 години изпитателен срок, от който са изминали 7 месеца.

Тримата били разпознати от първата си жертва. Част от откраднатите вещи, в това число и мобилният телефон на журналиста, са намерени и иззети.

На задържаните е наложена 24-часова полицейска мярка. Материалите се подготвят за доклад в Софийската районна прокуратура.

Вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, че единият от тримата задържани е признал, че групата е извършила три грабежа същата нощ.