Трима мъже са задържани след гонка с полицията и нападение над полицай.

Вчера в района на плевенското село Лепица служителите на реда подали сигнал за спиране към шофьорите на бус и автомобил. Те обаче не се подчинила на полицейското разпореждане и продължили по пътя към село Чомаковци. На входа на селото втори екип им подал сигнал да спрат, но те отново не се подчинили.

Последвало преследване. На кръстовище в селото бусът намалил и от двете предни врати скочили водачът и спътникът му. Единият побягнал, влязъл в чужд двор и се укрил се за кратко в колибата на кучето, след което бил задържан. Шофьорът, който слязъл от превозното средство въоръжен с дръжка от брадва, нападнал единия от полицаите и му нанесъл удари.

Това наложило да бъде произведен предупредителен изстрел от страна на полицията. Макар че нападението продължило, агресивният мъж бил задържан, след което бил прегледан от медицински екип. Полицейският служител е със средна телесна повреда.

Междувременно автомобилът бил последван до път край село Чомаковци, където водачът скочил в движение и се укрил. Спътникът му бил задържан.

Двата автомобила са иззети. Разследването установило, че те са натоварени с общо 3 куб. м дърва за огрев. По случая е образувано досъдебно производство.