Трупът, намерен в село Кладница на 10 октомври тази година, е на 26-годишен финландски гражданин.

Това съобщават от пресцентъра на МВР.

Припомняме, обгоряло тяло на млад мъж бе намерено в землището на пернишкото село Кладница от служители на РУ ПБЗН - Перник при потушаване на пожар в незаконно сметище край селото.

След като вчера е получен сигнал в ОДМВР - Пловдив за изчезнал мъж, служителите от ГДНП и ОДМВР-Перник установили самоличността на убития, който е 26-годишен финландски гражданин.

За броени часове криминалистите достигнали до извършителя на престъплението - 25-годишния К.А., живеещ в София.

В хода на процесуално-следствените действия станало ясно, че престъплението е извършено в малките часове на 9 октомври в кв. "Белите брези" в София.
Ден по-късно трупът на жертвата е транспортиран до пернишкото село Кладница. Там е направен опит тялото да бъде изгорено и да бъдат заличени следите от жестокото убийство.

Действията по разследването се извършват от служители на ГДНП, ОДМВР - Перник и СДВР под ръководството на Окръжанта прокуратура в Перник и Софийската градска прокуратура.
Работата по събиране на доказателства и документиране на престъплението продължава.

По непотвърдени данни убиецът е руснак с българско гражданство, съобщи по-рано БНР. Полицията е стигнала до убиеца, след като е разпространила фоторобот и снимки на татуировките на жертвата.

Вероятно става дума за разпространения на 15 октомври фоторобот от ГД "Национална полиция" на млад мъж с цел установяването на неговата самоличност.