Прокуратурата имала готовност да провери имотното състояние на министъра на културата Вежди Рашидов. Това обяви пред Нова телевизия главният прокурор Сотир Цацаров. Той уточни, че държавното обвинение може да стартира проверка, ако постъпи сигнал от Сметната палата и НАП за разминавания в декларациите на Рашидов.

Припомняме, че миналата седмица се появиха информации, че синът на министъра има къща за гости в Алпите. Твърденията, че синът му има хотел, Вежди Рашидов определи като серия спекулации.

В изявление, разпространено от пресцентъра на ведомството, министърът обяснява, че след като е закрил строителната си фирма в България, 41-годишният Вадим Рашидов е напуснал страната и се установил в тиролското село Елмау в Австрия. Там той си купил къща, в която живее със съпругата си и двете си деца. Именно в тази семейна къща синът на министъра отдавал няколко стаи под наем на гости, за да издържа семейството си.

Обвинител номер 1 Сотир Цацаров коментира, че ако НАП установи, че има несъразмерност на доходите и Сметната палата реши, че са налице несъответствия и трябва да сигнализира, прокуратурата ще реагира.