Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител в 44-то Народно събрание Димитър Аврамов от ПП "ДПС". Снемането на имунитета на народния представител е във връзка с наказателно производство, внесено от Софийска градска прокуратура в Софийски градски съд преди четири години.

След едногодишно разследване, на 30 август 2013 г. СГП е предала на съд Димитър Аврамов и Методи Петков за корупционно престъпление - търговия с влияние.

Димитър Аврамов е обвинен в това, че в периода 06 юли 2012 г. - 17 юли 2012 г. във Враца, в Плевен и в Монтана подпомогнат от съучастника си Методи Петков, е поискал 50 000 - 60 000 лева и е получил 100 000 лв. от търговец, за да упражни влияние при вземане на решение от Директора на Областна дирекция "Земеделие" в Монтана във връзка със службата й.

ДПС мисли по искания имунитет на неин депутат

ДПС мисли по искания имунитет на неин депутат

Запознават се с искания имунитет

На 29 юни 2016г. Софийски градски съд оправда изцяло Аврамов и Петков. По протест на СГП, Апелативен съд - София отмени оправдателната присъда и върна делото за ново разглеждане на Софийски градски съд. Производството към момента е спряно с разпореждане от 15 май 2017 г., тъй като подсъдимият Димитър Аврамов е избран за народен представител в 44-то Народно събрание и е придобил имунитет.

Главният прокурор е поискал даване на разрешение за продължаване на наказателното производство срещу народния представител от ПП "ДПС" Димитър Аврамов.

Оправдаха ексгербера Димитър Аврамов по делото за подкуп

Оправдаха ексгербера Димитър Аврамов по делото за подкуп

Той бе обвинен за взимане на два подкупа с общ размер 100 000 лв.