Законът е един за всички. Това заяви в интервю за БНТ главният прокурор Сотир Цацаров във връзка с поискания от него имунитет на народния представител от ДПС Александър Методиев – Бат Сали.

Цацаров припомни случая, като посочи, че Методиев е опитал да попречи на служители на МВР да изпълнят задълженията си и многократно е парадирал, че е депутат. Той е отправял заплахи към служителите на реда, включително и за уволнение.

Цацаров поиска имунитета на Александър Методиев - Бат Сали
Обновена

Цацаров поиска имунитета на Александър Методиев - Бат Сали

Заради хулиганство и възпрепятстване на работата на полицаи

Сотир Цацаров обясни, че след приключване на разследването ще бъде внесен обвинителен акт – вероятно за хулиганство и попречване на полицаите да вършат работата си. Обвинител номер 1 подчерта, че санкцията не е толкова голяма, но подобно отношение към полицейски служители е недопустимо. Подобно отношение към полицейски служители от страна на народен представител е безкрайно недопустимо, категоричен е Цацаров.

По думите му акцентът не е върху криминалната страна на случая, а върху моралната. Въпросът бил за уважението на хората в униформи, уважението към институцията парламент – че носиш такава карта, както и за примера, който даваш на съгражданите си.

Александър Методиев (Бат' Сали) сам щял да си даде имунитета

Александър Методиев (Бат' Сали) сам щял да си даде имунитета

Сега празнувал Рамазан и за това не бил на работа

„Това, което е забранено на гражданина, който няма служебна карта, е двойно забранено на гражданина със служебна карта - било тя прокурорска, депутатска, съдийска или каквато и да е", категоричен е главният прокурор.

Според него поведението на Александър Методиев говори за съзнание на пълна безнаказаност – да се парадира със служебни карти. Сотир Цацаров подчерта, че не можеш да подминеш полицаите само с едно приятелско помахване – аз съм народния представител. Законът е за всички, подчерта още веднъж той.