Депутатът от ДПС Александър Методиев заяви, че вече знае за искането на прокуратурата, но не смята, че казусът е сериозен. Пред bTV Методиев обяви, че в момента празнува Рамазан байрам и не е на работа, но още другата седмица смята сам да се откаже от имунитета си.

Припомняме, сутринта главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на народния представител. Искането на прокуратурата е аргументирано с извършени пътни нарушения от Методиев и заканата му да „уволнява“ полицаи, спрели бус с „негови хора“. И двата инцидента са станали на 1 май.

Цацаров поиска имунитета на Александър Методиев - Бат Сали
Обновена

Цацаров поиска имунитета на Александър Методиев - Бат Сали

Заради хулиганство и възпрепятстване на работата на полицаи

Повод за искания му имунитет е, че Методиев е направил тройно изпреварване на място, на което е забранено изпреварването, не се подчинил на сигнал от полицаите да спре, а им помахал от автомобила си и продължил с още по-висока скорост.

Малко по-късно бил спрян бус, при проверка се оказало, че един от седмината пътници нямал лични документи. Отново на мястото на проверката Методиев започнал грубо да държи сметка на полицаите защо пишат актове на „неговите хора“, извадил депутатската си карта и я размахвал демонстративно, а след това започнал да се държи още по-грубо и цинично.

Народният избраник от ДПС поискал от служителите на МВР отчет за цялостната им дейност през дежурството, както и да му предоставят всички съставени от тях актове, след което ги заплашил, че ще ги уволни и „след три дни ще се видят вече цивилни“.