Цивилни полицаи задържаха лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов по време на негово видео обръщение към гражданите, съобщават от пресцентъра на партията.

По думите им това е поредният полицейски произвол срещу Костадинов, който през изминалите шест месеца бил многократно репресиран от почти всички видове институции в страната.

Случващото се с д-р Костадинов е безпрецедентна политическа репресия, но въпреки това той винаги е сътрудничил на органите на реда. Води се мащабна акция на властта, която цели заличаването на най-голямата опозиция в България - "Възраждане" и опит да се компрометира и унищожи нейният лидер, пишат в позицията си от партията. 

Те показват и видео във "фейсбук" профила на Костадин Костадин, на което се вижда как по време на неговото обръщение цивилни полицаи му съобщават, че трябва да тръгне с тях за Варна, за да бъде разпитан. 

Костадинов заявява, че е говорил със следовател Кралев. По думите на полицаите следователят е изпратил необходимите документи и Костадинов трябва да бъде отведен към МВР-Варна. 

От МВР по-късно потвърдиха за ареста и уточниха, че задържането е в изпълнение на постановление за принудително довеждане от следовател по описа на Окръжната следствена служба - Варна. Костадинов ще бъде конвоиран.