Цветан Василев не е искал сръбско гражданство. Или поне адвокатът му Константин Симеонов няма такава информация.

На въпрос в студиото на Нова телевизия за какво му е на Василев такава сериозна охрана, Симеонов отговори, че продължава да има заплаха за физическата сигурност на банкера.Той иска условия за физическата му сигурност и справедлив процес”, заяви по повод очакванията на клиента си Константин Симеонов.

„Ако сумата е милиард и половина и това действително е негово имущество, едва ли сумата е от банката. Но на този етап е рано да се говори. Трудно ми е да направя анализ на ситуацията, коментира адвокатът вчерашния иск за отнемане на имущество, рекорден до този момент за България.

Константин Симеонов уточни все пак, че искът е срещу Цветан Василев и още 27 лица, което пък означава, че не всичкото това имущество е собственост на банкера.  

По думите на адвоката имуществото, за което се говори като апартаменти, къщи, влогове е „много малко парченце от този пъзел, който е изградила комисията”.

Припомняме, че държавата поиска конфискация на имущество на банкера Цветан Василев за над 2 милиарда и 200 милиона лева. Искът е рекорден не само за България, но и за Европа.