Туберколозно болен е един от задържаните 22 нелегални имигранти, открити преди часове край Банско. Той ще бъде изолиран и лекуван, съобщи главният секретар на МВР Георги Костов. Той уточни, че се касае за реализиран канал за нелегално преминаване през границата.

Заловиха 22-ма сирийци, стигнали до Банско

Заловиха 22-ма сирийци, стигнали до Банско

В операцията са участвали и кучета, и хеликоптери

"Тук не говорим за случайни действия, а за плод на оперативен труд. Задържаните българи не са от благоевградски регион", коментира той.

По-рано министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова се срещна с ръководствата на Областните дирекции на МВР в четири области - Кюстендил, Благоевград, Перник и София област, както и с представители на местната власт в Кюстендил. Срещата е на тема: "Заедно в превенцията на престъпността", съвместна инициатива на МВР и Националното сдружение на общините.

"Тръгваме с един нов подход за превенция на престъпността, като ангажираме всички държавни институции. Това изобщо не означава, че ние се отказваме от отговорността на МВР, напротив, тя остава основа и в това да координира усилията на всички останали институции, защото сме убедени, че само така можем да постигнем истински, добри резултати", заяви вицепремиерът.