Митничарите на Капитан Андреево задържаха 4470 блистера с 21 820 таблетки лекарствени продукти за повишаване на мъжката потентност. Това съобщават от Агенция „Митници”.

Те се натъкнали на хаповете при проверка на товарен автомобил, който влизал в България от Турция. Камионът бил шофиран от турски гражданин, който декларирал, че превозва търговски стоки от Турция за Германия през България.

При митническата проверка митничарите открили в кабината на шофьора два кашона с лекарствени продукти. Те били завити с одеала.

В кашоните имало 1970 блистера с 11 820 таблетки лекарствен продукт „Vegaxes 130" и 2500 блистера с 10 000 таблетки „ Vega 100". Част от опаковките са без обозначен производител, а на други е посочен производител от Индия.

От Агенция „Митници” уточняват, че и двата лекарствени продукта по състав са от типа на стимулантите на полова мощ.

В обясненията си шофьорът на камиона посочил, че лекарствата са негови. Бил ги закупил на черния пазар в Истанбул с намерението да ги пласира на черния пазар в Германия на по-високи цени.

Контрабандните лекарствени продукти са задържани. Срещу шофьора на камиона е образувано досъдебно производство. То се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.