Мотористите, протестирали в София в четвъртък, са опитали да нахлуят в сградата на турското посолство.
Това обяви посланикът на югоизточната ни съседка у нас Сюлейман Гьокче пред БНР.

Припомняме, мотористите се събраха на протест пред турското посолство, както и пред Съдебната палата, след като стана ясно, че турчинът, убил семейство мотористи край Драгоман, е избягал и че съдът го обяви за общодържавно издирване.

Фарук Бекташ, който на 24 юли блъсна съпрузите Бойко и Таня Бойкови, преди това беше освободен от съда под домашен арест. 

Турският посланик бе категоричен, че той и служителите от дипломатическата мисия нямат нищо общо с изчезването на турския гастарбайтер. Гьокче допълни, че българският съд взима решението за мерките за неотклонение и това е проблем на българските власти.

"Мотористите блокираха движението и организираха демонстрация без никакво разрешение от властите. Опитаха се да нахлуят в посолството. Това предизвиква огромно съжаление и отвращение. Бях там лично. Полицията беше объркана. Знаем, че са се разпространили слухове между тези хора и те са подстрекавани да се насочат към посолството. Нямаме нищо общо с това. Смятам, че е срамно. Аз нямам никакви подозрения. Научих, че тези слухове са разпространявани в тълпата. Заявявам публично, че нямаме нищо общо с това. Съжалявам дълбоко за тяхната загуба", коментира посланик Гьокче.

По-късно мотористите опровергаха обвиненията на турския посланик Сюлейман Гьокче, че са опитали да нахлуят в посолството, съобщава БНР.

В отворено писмо на сайта Райдърс.лайф те посочват, че са готови на разговор с дипломата, ако той поиска да се срещне с техни представители.