Двама мъже са задържани за брутално нападение над старица в пловдивското село Ръжево Конаре. Това обявиха на пресконференция в Областната дирекция на МВР в Пловдив, съобщават от пресцентъра на силовото министерство.

Двамата нападнали 93-годишната жена и я пребили заради 100 лева. Сигналът за грабежа е подаден в 8.50 часа на 9 април. Между 19.30 часа и 21.00 часа предната вечер непознат мъж влязъл през незаключената входна врата в къщата на възрастната жена. Той я нападнал и поискал да му даде спестените си пари. Мъжът претърсил стаята, взел портмоне с около 100 лева и избягал.

Жената била настанена в болница.

По време на разследването полицаи от Хисаря задържали нападателите – 27-годишен мъж от Дълго поле и 31-годишен местен жител в Ръжево Конаре. Двамата са задържани за 72 часа.

Оказало се, че единият от извършителите е излежал присъда за убийство.

Кореспондентката на БНР допълва, че двамата нападатели хвърлили откраднатия портфейл. Рецидивистът измъчвал жената, за да каже къде са парите й. Той се опитал да изгори маската и ръкавиците, с които се прикривал. Той е по-младият от двамата арестувани. Мъжът е излязъл от затвора през 2013 година. Присъдата му е била 9 години.

Междувременно от болница „Свети Георги” информираха, че състоянието на пребитата старица е стабилизирано. Тъй като е била душена и многократно удряна, има много кръвоизливи в областта на гърдите и шията. Лекарите обясняват, че няма опасност за живота на жената. Тя ще остане в болницата до понеделник, тъй като се нуждае от грижи и време за възстановяване.