Апелативният съд във Варна гледа жалбата на мъж, убил 18-годишна родилка по особено мъчителен начин. Подсъдимият иска съдът да замени присъдата му с по-лека такава.

През месец септември миналата година съдът във Варна определя доживотна присъда спрямо мъжа за убийството на 18-годишната родилка Надежда след скандал, избухнал между двамата. Впоследствие присъдата на мъжа е намалена от доживотна на 27 години затвор, предвид съкратеното съдебно следствие и признаване на фактите и обстоятелствата, посочени в обвинителния акт от страна на подсъдимия. Мъжът е осъден и да заплати на майката и сина на жертвата обезщетение за претърпените неимуществени вреди в общ размер на 210 000 лева.

По случая е изяснено, че на 7 ноември 2017 година осъденият пребил момичето до смърт с изключителна жестокост - той малтретирал продължително време младата жена с ръце и с крака по цялото тяло, а причината за побоя била, че тя отказвала да работи за него като проститутка.
Жената умирала бавно и мъчително. Красимир разбрал какво е сторил, но едва на сутринта казал на родителите си, че "Надежда май е починала".

Виновният, който употребявал и наркотични вещества, има богато съдебно минало - 6 ефективни присъди за престъпления против собствеността. Той излязъл от затвора през октомври 2016 година, а с Надежда съжителствал от 6 месеца. 10 дни преди фаталния инцидент младата жена родила момченце, но Красимир не бил баща на детето.

На днешното съдебно заседание прокуратурата посочи, че присъдата на Окръжния съд във Варна е била правилна, законосъобразна и справедлива при превез на отегчаващи вината обстоятелства. Обвинението поиска от въззивния съд присъдата да бъде потвърдена. Подсъдимият от своя страна помоли съдът да намали размера на наказанието и изрази съжаление за стореното.

Варненският апелативен съд ще се произнесе с решение в установени от закона 2-месечен срок.