Софийска градска прокуратура (СГП) приключи с разследването по убийството на 22-годишната финландска гражданка в София на 8 май 2022 г. и внесе обвинителен акт в съда срещу обвиняемия Т.Т. 

Според наблюдаващия прокурор събраните доказателства сочат, че Т.Т., 25-годишен френски гражданин и жертвата С.К. живели на семейни начала в жилище, наето от пострадалата в София на ул. "Владайска". И двамата работели от вкъщи. Т.Т. редовно играел хазарт, а от 18-годишен ежедневно пушел марихуана.

Няколко дни преди убийството пострадалата се оплакала на приятелки, че ѝ липсват пари от банковата сметка - 2 500 евро. Тя се съмнявала, че някой е инсталирал зловреден софтуер на мобилния ѝ телефон и така е получил достъп до банковата ѝ сметка. В тази връзка С.К. планирала пътуване до Финландия, за да посети банката и да подаде сигнал в полицията. Съответно и обвиняемият знаел за намеренията на жертвата. С.К. споделила на сестра си, че липсвали и пари, които криела в апартамента, но след разговор с Т. Т. била сигурна, че не той е взел парите.

На 7 май 2022 г. между финландската гражданка и подсъдимия възникнало спречкване. Французинът нанесъл удари по главата и тялото на пострадалата, от които получила кръвонасядане на левия слепоочен мускул и кръвонасядания по тялото и крайниците.

На следващия ден в жилището на ул. "Владайска" отново възникнало спречкване между двамата. Обвиняемият хванал с ръце шията на пострадалата и започнал да я души. Тя се съпротивлявала, а когато силите й намалели, Т. Т. взел кабел от лаптоп и го омотал 5 пъти около шията на жертвата, вследствие на което тя починала.

Според прокуратурата С.К. е усещала болка и е осъзнавала настъпването на собствената си смърт, поради което убийството се счита за извършено по особено мъчителен начин.

След като Т.Т. убил 22-годишната жена, той вкарал тялото ѝ в сак, който сложил в гардероба.

На 8 май 2022 г. жертвата имала среща с приятелки, а обвиняемият написал на една от тях, че С.К. не се е прибрала след тренировка. След това подал сигнал за изчезването ѝ в полицията. Пред разследващите Т. Т. повторил същата версия.

При оглед в апартамента, където двамата живеели, било открито тялото на убитата, както и коноп с общо нето тегло 1.95 гр.

Т.Т. е с повдигнато обвинение за престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6, пр. 2, вр. чл. 115 от НК и по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от НК. Той е с мярка за неотклонение "задържане под стража". Предстои Софийският градски съд да насрочи на разпоредително заседание по делото.

Тяло на финландка е открито край София

Тяло на финландка е открито край София

Тялото на жената е било открито от криминалистите след сигнал