Софийски градски съд наложи мярка за неотклонение "задържане под стража" на французина, задържан по случая с откритото край София тяло на финландска гражданка. Мъжът е обвинен в умишлено убийство, съобщиха от прокуратурата.

Престъплението се разследва от СДВР.

Френският гражданин е привлечен като обвиняем за това, че умишлено е убил финландката на 8 май 2022 г. в апартамент в София, като я удушил с кабел. Според събраните до момента доказателства двамата живеели заедно на семейни начала под наем в същото жилище.

Дават на съд мъж, заплашвал да убие бившата си жена

Дават на съд мъж, заплашвал да убие бившата си жена

Обвиняемият нарушил многократно заповед за защита от домашно насилие

С постановление на наблюдаващия прокурор от 9 май обвиняемият е задържан за срок до 72 часа за довеждането му пред съда, за разглеждане на искане на прокурора да му бъде наложена мярка за неотклонение "задържане под стража". Пред съда подсъдимият отрекъл да е свързан с престъплението. Съдът приел доводите на прокурора, че има обосновано предположение французинът да е извършил убийството, както и реална опасност да се укрие, ако не остане в ареста. По тези причини съдът наложил на обвиняемия най-тежката мярка за неотклонение. Тя може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в София.