Похитителят на кораба "Елена" е докаран във Варна
2-ма убити на "Елена". Инцидентът приключи

местоположението на кораба С 24 часа е удължен арестът на похитителя на кораба “Елена” Петър Попов, срещу когото днес бе образувано следствено дело за умишлено убийство на двама негови колеги. Назначена му е психиатрична експертиза.

24-часовото полицейско задържане на моряка изтече в късния следобед и със санкция на следовател мярката му за неотклонение е удължена, съобщиха от окръжната прокуратура.

Припомняме, че преди да бъде арестуван от специалното подразделение на военноморските сили, Попов уби двамата механици, рани своя капитан Стоян Нинов и държа екипажа като заложници в продължение на 24 часа.

Свидетелството на Попов за извършените медицински прегледи, включително и при психиатър, е валидно до ноември 2004 година и е издадено от транспортната болница в Бургас, съобщи пред “Дарик радио” шефът на Морска администрация кап. Пейчо Манолов.

От варненската окръжна прокуратура твърдят, че не разполагат с данни да е имало стрелба на кораба. По-рано днес командващият военноморските сили вицеадмирал Емил Люцканов официално потвърди, че норвежкият кораб, който първи е подал сигнала, всъщност е алармирал за стрелба на борда на българския кораб.

Очаква се “Елена” да бъде довлечен на буксир до пристанище Варна тази вечер или най-късно утре сутринта. Операцията е затруднена от лошото време.

Капитанът Стоян Нинов е отказал медицинска помощ и е поел командването на плавателния съд.

Все още не можем да кажем какви са причините за скандала на борда на “Елена”, коментира контраадмирал Люцканов.