Приключи разследването на грабежа на инкасо автомобил в столичен мол.

Софийската градска прокуратура е предявила обвинение и всички материали по разследването на И.П.

Припомняме, въоръжният грабеж беше извършен през 2016 г. в столичен търговски център на бул. "Цариградско шосе".

Установено е, че около 10.30 часа на 22 февруари 2016 г., на паркинг в "The Mall" обвиняемият Иван Петров, в съучастие с П.А., отнели чужди движими вещи от инкасо автомобил. За целта той употребил сила и заплашване спрямо служител в охранителна фирма. Насочил срещу него автомат "Калашников", произвел пет изстрела и го ударил в гърба. Обирджиите взели чувал с парична сума в левове и друга валута, златни монети и злато. Общата им стойност възлиза на 400 000 лева.

4-ма с "калашници" атакували инкасо автомобила

4-ма с "калашници" атакували инкасо автомобила

Открадната е само една пратка, като точната сума се установява

До съпричастността на 33-годишния мъж към това престъпление и привличането му към наказателна отговорност се е стигнало при разследване по дело за убийство в района на езеро Вая през 2019 г., в промишлена зона "Север" в Бургас.

Разследващите са открили оръжието, използвано по време на грабежа, което е било без сериен номер. Впоследствие обвиняемият Петров убил с него съучастника си П.А. За това престъпление той е осъден на 18 години затвор от Бургаския окръжен съд.

Извършителите на грабежа в столичния мол са били разкрити чрез сравнителен анализ на гилзите, открити на местопрестъпленията в София и Бургас и биологичен материал.

Предстои делото да бъде внесено в съда.

18 години затвор за Иван Петров, убил приятел с "Калашников"

18 години затвор за Иван Петров, убил приятел с "Калашников"

Двамата мъже са имали неуредени финансови отношени