Сводникът Петър Василев, който е известен в Ботевград като Пинко, е бил убит с удар по главата, съобщи електронното издание на в. „24 часа”.

Петър Василев няма нито един работен ден, но е контролирал проститутките в Ботевград и е продавал жени в Италия.

36-годишният мъж има 20 присъди за различни престъпления, разпорежда се с 30 проститутки в района на околовръстното край Ботевград.

Трупът на Василев е открит от роднини на паркинг в града, около 21 ч., до една от колите му.
На главата е имало рана, вероятно от чук, брадва или друг метален предмет.

Още в събота криминалистите са задържали няколко души, които са познавали жертвата. Една от работните версии е спор около бизнеса с проститутки.

Петър Василев-Пинко и брат му Васил се разследват за трафик на жени в Италия.

Пинко е прекарал 10 г. от живота си в затвора. Рецидивистът има присъди за трафик на проститутки, грабежи, кражби, хулиганство, нанасяне на средна телесна повреда.

Той е демонстрирал висок стандарт в Ботевград, което не е правило впечатление нито на полицията, нито на данъчните. Често е сменял луксозни автомобили. Той, брат му и баща му имали общо 10 коли, последната от които е Audi Q7.

Официално Василев никога не е работил и престъпният бизнес е единственото му занимание.

Един от последните арести на Пинко е бил през 2013 г. Тогава той е принудил със заплахи момиче да открадне от майка си злато и 4 хил. лв. и да му ги даде.

През 2011 г. Василев е задържан при мащабна акция срещу сводници в Ботевград. Арестувани са 12 души. Брат му Васил е успял да се измъкне, но година по-късно е арестуван в Италия, където е бил заради бизнеса с проститутки.