Разследват убийство в района на военно поделение до варненското село Каменар, съобщава Нова телевизия.

Първоначалната информация е за убийство на таксиметров шофьор от една от големите варненски фирми.

Огледите продължават вече 12 часа. На място все още има криминалисти.

БиТиВи допълва, че таксиметровият шофьор е открит мъртъв в автомобила си. Убийството е извършено снощи около 23.00 часа на пътя Варна - село Въглен.

Междувременно, от Областната дирекция на МВР-Варна съобщиха, че извършителите на тежкото престъпление са задържани. Те са 26-годишен мъж от Дългопол и 23-годишна жена от Свети Влас.

Сигналът за откритото тяло на таксиметровия шофьор постъпил в полицията към 00.25 часа. Колата, в която трупът е открит, била паркирана в района на село Каменар.

Разследването се ръководи от прокурор от Окръжна прокуратура-Варна.

От полицията уточняват, че предстои на задържаните да бъдат повдигнати обвинения за грабеж, придружен с убийство. След като им се повдигнат обвинения, двамата ще бъдат задържани за срок до 72 часа, за да им се поиска постоянна мярка "задържане под стража".

Появиха се информации, че в колата е открита и мъртва жена, но впоследствие се оказа, че това не е вярно.

"24 часа" съобщи, че убитият таксиметров шофьор е идентифициран. Той нямал никакви трудови провинения и е известен като перфектен водач. От фирмата му твърдят, че досието му е безупречно и няма никакви провинения на пътя. Работи като таксиметров шофьор от 2011 година.

Около 23.30 часа шофьорът е поел поръчка в тази посока от диспечерка. Сред версиите е конфликт заради изневяра.

Разследващи не изключват възможността таксиметровият шофьор да е влязъл в конфликт с клиент на циганската махала на близкото село Каменар, която е известна като голям консуматор на наркотици.