18-годишен ученик от Казанлък е задържан за убийството на 37-годишния си баща през април, съобщиха от полицията в Стара Загора.

37-годишният Иван Христов изчезнал на 12 април от дома си на ул. "Пушкин" в Казанлък. Няколко дни по-късно съпругата му сигнализирала полицията и мъжът бил обявен за общодържавно издирване.

Около 19.45 часа на 20 юли в полицията е получено съобщение за открит мъжки труп в избеното помещение на кооперация, където живеело семейството.

По първоначална информация 18-годишния С.Х. открил в пластмасов бидон трупа на баща си, докато разчиствал семейното мазе.

При първоначалния оглед е констатирано, че трупа е в силно напреднал стадий на разлагане, сгънат в пластмасов бидон, покрит отгоре с втори бидон. Останките от тялото на мъжа са изпратени за аутопсия, като според съдебния лекар вероятна причина за смъртта е удавяне или механична асфикция.

Задържаното момче е единадесетокласник от Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм. Младежът разказал, че на 12 април заедно с баща си бил в избеното помещение. След спречкване между двамата, момчето спънало бащата, който при падането си ударил главата в бетонния под и изпадал в безпомощно състояние. След това го напъхал в бидон, намиращ се в помещението, а отгоре го захлупил с друг бидон. След извършване на деянието, С.Х. напуснал мазето, заключвайки го с катинар.

Той е задържан за 24 часа, предстои вземането на постоянна мярка за неотклонение. Работата по случая продължава.