Училищна саморазправа заради момиче завърши с ареста на трима непълнолетни и 16-годишен младеж, ранен с нож в главата.

Сигнал за инцидент в двора на столичното 69 СОУ е получен в 8 РУМВР.
Изпратеният на място патрул заварил окървавен 16-годишен ученик от друго столично училище в жк."Младост", съобщиха от пресцентъра на МВР.

Той обяснил, че не е ученик в това училище, но дошъл в "Дружба", за да се срещне с 18-годишният Константин Костов.

Искал "да се разберат по мъжки", след като предишния ден се скарали заради момиче. Нападаният е ученик от 10-то училище в ЖК „Младост".

Момчето пристигнало само, но Константин Костов го посрещнал с група приятели, които се нахвърлили върху него с юмруци и метален бокс.
Костов извадил джобен нож и му нанесъл порезна рана над лявото ухо. След това нападателите избягали.

Според деца, свидетели на случилото се, 18-годишният нападател е известен с прякора си „Коко Джи". Той се казва Константин Костов и е ученик в 69 СОУ „Димитър Маринов" в девети клас.

Директорката на училището Живка Гавраилова заяви, че е видяла децата да се бият и веднага е отишла на мястото на инцидента. Те обаче се разбягали на момента.

С линейка 16-годишният бил откаран в "Пирогов", а полицаите предприели издирване на побойниците. Скоро открили 18-годишния Константин, който се опитал да избяга между блоковете в жилищния комплекс, но след кратко преследване бил заловен.

Бащата на пострадалия и самият той отказват всякакви контакти с медиите, както и подробности за причините и състоянието му. Малко по-късно съобщиха, че момчето е прегледано и освободено за домашно лечение.

В момента нападателят му се разпитва в присъствието на майка си в полицията. В Осмо РУМВР са задържани и трима негови съучастници - непълнолетни ученици. По случая е образувано досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда. Материалите ще бъдат докладвани на прокурор.