Най-вероятно ще бъде поискано удължаване на срока по разследването, целящо да установи точните причини за смъртта на 22-годишната Гергана Велинова, чието тяло бе намерено под отломките от срутилата се козирка във Варна.

Една от основните причини за искането е,  че дознателят, който е разпределен по случая е в тежко здравословно състояние. Възстановяването му ще трае няколко месеца, през който няма да може да упражнява разследващите си функции, информира радио Варна. 

Друг аргумент за удължаването на разследването е прецизиране на обемната документация и доказателствен материал от страна на окръжното обвинение.

Оперираният дознател най-вероятно ще бъде заменен с друг.

Петорната експертиза, която бе възложена на членове на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране в София, е готова. Днес се очаква всички изследвани железа от козирката убиец да бъдат доставени в прокуратурата с камион от София.

Припомняме, през нощта на 3 януари във Варна се срутиха бетонните козирки и рекламни пана пред офисите на две банки (Райфайзенбанк и Първа инвестиционна Банка) в централната част на града.

Едва на другия ден под отломките беше открит трупът на 22-годишно момиче от Бургас.

Дни по-късно във Варна се срути втора козирка, като при инцидента нямаше жертви и пострадали.

Глобата, която беше наложена на фирмата-собственик на козирките, под които бе открит трупа на момичето, бе 5 000 лв