Сменен е целият директорски борд на столичната университетска болница "Св. Анна", известна и като Окръжна болница.

Информацията потвърди д-р Николай Добрев, директор Медицинска дейност в лечебното заведение, цитиран от БНР.
Новите членове на борда ще са трима, вместо досегашните пет - доц. Божидар Финков, д-р Стефан Ковачев, хирург от " Света Анна" и д-р Славчо Близнаков, бивш директор на МБАЛ-Хасково.

Припомняме, в петък стана ясно, че дългогодишният директор на болницата д-р Димитър Димитров е бил отстранен от Общото събрание на болницата. От Българската стопанска камара, в която Димитров е член на Управителният съвет,  тогава определиха отстраняването му като „прилагане на административни хватки".

Още преди три месеца здравният министър Петър Москов анонсира, че предстоят промени в ръководствата на големи болници в страната, а причината е, че са държали над 25% от парите си в КТБ.

В подкрепа на д-р Димитров вече е започнала подписка, в която до този момент са събрани над 330 подписа на лекари и медицински сестри, включително хабилитирани специалисти, ръководители на клиники и отделения.

Министерството на здравеопазването няма да дава становище за смяната в ръководството в университетската болница. Според тях смяната на ръководството е в правомощията на Общото събрание на болницата и министерството няма отношение по въпроса.