По-време на рутинна инспекция на язовир "Александър Стамболийски" от служители на ИАРА, е направен опит да бъде спрян на черен път автомобил, излизащ от язовира с предполагаемо лице, извършващо незаконен риболов. Водачът на автомобила не се подчинява и блъска служебния автомобил на ИАРА. Нарушителят успява да избяга, като по пътя са намерени изхвърлени чували с хрилни мрежи и риба в тях. Лицето е разпознато и е установено от компетентните органи. Лицето е многократен нарушител и има влезли в сила и неплатени наказателни постановления. Образувани са 2 (две) досъдебни производства. Спрямо него ще бъдат предприети всички мерки по ЗРА.

От сектор "Рибарство и контрол Бургас" са открили нарушители, използващи харпун за риболов в язовир "Ясна поляна". Издадени са два Акта за установяване на административни нарушения (АУАН), свързани със забрана за риболов и незаконен улов.

В язовир "Мандра" са заловени 3 незаконно поставени мрежи, с улов от различни видове риба. Мрежите са унищожени, а уловът е дарен на "Зоопарк Бургас".

На язовир "Жребчево" са открити 600 м. незаконни мрежи, които са иззети и унищожени. Уловът е върнат във водата.

Инспектори на ИАРА проверяват лодкостоянка в Шабла и залавят автомобил без лиценз за превоз на риба.

При проверка в Приморско в тъмната част не денонощието, инспектори забелязват лодка с пасажер в нея. При проверка е установено незаконно дънно тралиращо средство. Уредът е иззет, а на нарушителя е съставен акт.

При проверка на язовир "Бели Лом" в Русе, установяват лице, извършващо незаконен риболов с мрежи, които са иззети, а уловът - върнат във водата. 

ИАРА спаси 75 кг миди от бракониери

ИАРА спаси 75 кг миди от бракониери

Незаконният улов е върнат в морето