Съдът в Сливен осъди лекар за причиняване на смърт по непредпазливост. По обвинение на прокуратурата в Сливен съдът наложи условно наказание 18 месеца "лишаване от свобода", отложено с изпитателен срок от 3 години на хирурга В.П.

На 22 март 2013 г. той е нарушил правилата на Медицински стандарт, като не оказал своевременно качествена медицинска дейност и осъществил действия, които впоследствие водят до смъртта на 46-годишната Красимира от село Сотиря.

Лекарят не е извадил незабавно медицинското изделие троакар, за да провери причината за непълноценното му действие, а е продължил натиска, с което е наранил лявата обща хълбочна артерия, не е направил всичко необходимо за оперативното възстановяване на целостта на стената на артерията и е допуснал продължаване кръвозагубата от наранената артерия, в резултат на което от масивна кръвозагуба, довела до развитие на ДИК-синдром, жената е починала.

Заседанието на сливенския съд е проведено по реда на съкратеното съдебно следствие, а присъдата може да бъде обжалванa пред Апелативен съд Бургас.