Обвинен за измама на четирима души в Благоевград и в Симитли, се е признал за виновен и получава условна присъда, съобщиха от прокуратурата без да уточняват дали става въпрос за телефонни измами.

От 09 до 25 октомври 2017 г., в Благоевград и в Симитли, подсъдимият Д.П. е заблудил трима и е нанесъл имотна вреда за 4350 лева и 750 евро. При извършването на престъплението той имал съучастник, който все още не е разкрит.

За целта Д.П. изтъквал различни основания за предаване на парите - спешно плащане за получаване на документи, предназначени за внучка, пристигнала пратка с документи от чужбина за племенник, които трябва да бъдат получени от митница Благоевград.

Четвъртият му опит да набави имотна облага по незаконен начин останал недовършен. На 25 октомври 2017г., около 16.30 ч в Благоевград, той се опитал да заблуди Б.Т., като заявил, че е получател на парична сума в размер на 2000 лева. Според измислената схема, жената спешно трябвало да я плати за получаване на документи, предназначени за внучката й. След подаден сигнал пристигналите полицаи осуетили престъплението.

За извършеното от него престъпление и след одобрено от съда споразумение, сключено между Районна прокуратура - Благоевград и защитата на Д.П., му е наложено наказание от две години и шест месеца затвор с четиригодишен изпитателен срок.